torsdag 2 juni 2011

Vardagsglimten.

Lilla E 17 månader tröttnade på att försöka klättra upp från soffan till fönstret, efter att pappa superelak inte tillät det för 30:e gången den här förmiddagen, och somnade därför under snyftprotest i samma soffa.
Varför inte få klättra dit? Man kan ju se allt jättebra däruppe! Och dessutom så kan man slå på fönstret så det låter jättehögt!
Dax att möblera om kanske.
Från övervåningen kommer  5-årige C nedsladdandes för trappan iförd endast födelsedagskostymen, med händerna fulla med Lego. " Vetu!? Anakin fightades med en droidekas som rullade fram och hade två pistoler och som sköt på han så han studsade tillbaka skotten så han gick sönder och sen sprängdes fast byggdes ihop igen till flera droider som fortsatte att..."
Helt otroligt hur länge en 5-åring kan sysselsätta sig med Lego, och för den delen berätta om vad varje starwars figur har gjort senaste timmen.. Tack Lego.
Idag blev det sovmorgon, vilket inte hör till vardagen direkt. Vanligtvis så går vi upp vid strax före 5 varje morgon. På vardagar för att komma i tid till dagis med barnen, för att sedan komma i tid till jobbet för min del. På helgerna däremot, så är det mellanbrorsan J som står för väckningen. Han har som en magisk inbyggd väckarklocka som nästintill alltid ringer vid 04-05 på morgonen. Oavsett vilken tid han lägger sig dagen innan.
Inatt sov dock inte J hemma, utan hos Mormor och Morfar. Därav sovmorgon.
Resten av dagen kommer att ägnas åt växelvis tvättstuga, bakning(barnfavorit) och lite lek och plock i trädgården. Till kvällen blir det badhuset med C. Torsdagsaktiviteten.
Efter att i flera månader ha planerat och pratat om att få upp det där veckoschemat på väggen, så sitter det nu där. Färgglatt och fint. Där kan man se vad det är för dag, om man ska till dagis, om det är speldag(tv-spel för 5-åring), badhusdag, ledigt, fredagsmys, lördagsgodis osv..  Meningen är att alla barnen ska få sina blädderscheman med morgonrutin och kvällsrutin också, men det är inte klart ännu. Men det kommer.
Allt går så mycket lättare och smidigare när de små har koll på vad som ska hända!
Idag är det bara en bild på badhuset. Ska bli riktigt skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar