måndag 31 oktober 2011

Tåliga kläder!

Jag vet ju vad som håller bäst för egen del, men med tanke på hur fort storlekar blir urväxta, så letar jag tips på billigare byxor som tål en 6-årings vardagslek. Jeans i de flesta prisklasser går det hål på inom en vecka..
Mjuka mysbrallor ska vi inte prata om en gång.
Utomhus är det lugnt med överdragsbyxor som tål det mesta, men inomhus då?

6 kommentarer:

  1. Oj vad svårt men jag vet att me&i har slitstarka kläder men tyvärr så e dom ju svindyra så det kanske inte gör någon nytta... Om man har tid och ork kan man ju göra mkt fynd på tradera, då får man ju få många byxor för liten peng.. Lycka till!!

    SvaraRadera
  2. Men vad gör barnen inomhus när kläderna går sönder på en vecka??? Har aldrig varit med om att inomhuskläder går sönder så snabbt. Det händer faktiskt väldigt sällan att de går sönder. Mina tjejer använder oftast tights eller mjukisbyxor inköpta på H&M och Lindex. Funkar bra.

    Mvh Nina

    SvaraRadera
  3. Min son slet alltid ut vänster knä eftersom han alltid satt med det i golvet när han lekte med lego. Mitt råd är ett som du redan fått... köp ett helt berg med begagnade byxor och byt ut när de slits. Jag tyckte det var mer energislukande att hålla på att lappa, och de där lapparna man kunde stryka på, ja... de bara lossnade hela tiden.//Jenni som halkat in på ett bananskal

    SvaraRadera
  4. Malin: Tack för tipset! Fastnade dock inte för något där.

    Nina: Ja, hur ska jag beskriva det. Låt oss säga att 6-åringen inte är känd för att leka stillsamt.
    Mycket klättra, glida, kravla. Något liknande breakdance förekommer ofta. Var knappt med om ett byxhaveri innan 5-års ålder, men nu..
    Senast var det Hm jeans som blev begåvade med hål på ena knät efter 2 dagars/ en tvätts användande.


    Jenni: Här är det oftast höger som går först. Lappande är mest jobb och kort vinning tycker jag.

    Beställde brallor i G-1000 väv efter tips. Dyrt, men vad tusan. Funkar det så blir det nog inget dyrare i slutänden.

    SvaraRadera
  5. Här har vi precis samma problem. Det blir hål på knäna på bara några dagars användande och jag har tyvärr inga bra tips att ge, utan behöver snarare tips själv =)

    Just nu köper jag uteslutande billiga jeans och gärna begagnade men i gott skick. Tycker det kan se rätt schysst ut med lappade jeans (alltså jeanslappar) eller att man syr på en lapp på insidan och zickzackar över - mycket! Men det är tidskrävande. Det sistnämnda håller dock ganska bra.

    Köpta lappar att sy eller stryka på har jag inte någon positiv erfarenhet av.

    Vad är det för byxor i G-1000 väv du beställt?

    SvaraRadera
  6. hej igen Malin! Det var ett tag sen jag såg någon kommentar från dig. Skriver du själv något?
    Visst ser det bra ut med lappat! Men tid och ork är inte stora tillgångat. Det ska bara funka. Tvätta, torka, tvätta, torka.
    Inte mer.
    Beställde Fjällräven kids Vidda. Isbjörns motsvarighet ska tydligen tåla en del de med.

    SvaraRadera