lördag 27 april 2013

Människor

Man borde kanske ha lärt sig vid det här laget.
För nog har jag blivit förvånad över människor tidigare. Hur en del bara växer fram från ingenstans och bara finns till hands, utan att ha en egen agenda.  En baktanke.
Hur andra helt till synes utan samvete utnyttjar andra, för sin egen vinning.
Och det är ju tur att man stöter på bägge sorter bort emellan. För att upptäcka att en människa ljuger för en, sätter sina spår. Det är inte lätt att släppa andra in på livet, när man insett att förtroende missbrukats. Även om det uppenbarligen handlar om personer som inte mår bra, så kan lögner verkligen förstöra en massa.
Så det är tur att de finns där. De personer som i backspegeln bara funnits med. Vänner.

Och det är väl så det är. Man kan inte tappa hoppet om andra människor. För då skulle man ju missa helt fantastiska kontakter och samtal. Och trollen som lurar i kulissen, gör ju att man uppskattar de genuina än mer.

Men jag kommer nog aldrig upphöra att förvånas. På något vis.

4 kommentarer:

 1. Ja, vad ska jag säga....
  Det finns alldeles för många som är falska och utnyttjar andra med en egoistisk baktanke. Synd att det inte syns utanpå dem!
  I mitt liv har det varit turbulens under många år......inte av cancer men att en psyksjuk man förföljde mig ( under så där 25 år hade jag skyddad identitet och polislarm) Märkte att en del älskad att "gotta" sig i det och förde sen ett aktivt sätt att berätta för andra-när skvallret går så blir tyvärr mycket förvrängt för att spetsa eländet lite extra. Märkte ganska omgående hur många fungerade och valde sen att berätta om mitt liv till en väldigt liten skara-de som var verkliga vänner..
  Det är en stor sorg när man inser att de man litade på inte alls var de vänner man trodde. Kan väl säga att idag har jag bara bra vänner kvar och skulle jag berätta om mitt livs resa för någon så skulle det vara för någon som kunde ha nytta av min tuffa erfarenhet och inte någon som gillar att gotta sig i andras olyckor!! Du kommer att dra lärdom av det som händer dig-egentligen tyvärr-för vi vill ju tro att alla människor är sk goda.......men det finns så många som har en "liten räv" bakom örat och det gäller att lära sig att sovra ut dem.... Skönt att du har vänner som är äkta vänner-de behöver egentligen inte vara så många, huvudsaken är att man kan lita på dem till 125%.

  SvaraRadera
 2. Ja, tyvärr finns det för många av dem, jag kan uppriktigt säga att jag har inte en enda vän, enbart kompisar. Jag känner inte att någon av dem skulle ställa upp i vått och torrt, trots att jag har gjort det flertalet gånger för dem. Jag undrar faktiskt vad det är som driver människor till att vara falska, missunnsamma och egoistiska. Självklart är inte alla det, men som nämnts tidigare är det svårt att veta vilka de är.

  Hoppas allt är bra med dig och barnen och att en trevlig sommar väntas för er!

  SvaraRadera
 3. "Det finns folk till allt" sa min far, och det ligger en hel del i det har jag själv förstått med åren!
  Vet inte alls vad du täffat på för lögner och utnyttjande mm. Jag tror det gäller att gå vidare med sitt och inte fastna i hämndlusta och bitterhet när man råkat släppa in människor som använt sig av en själv på fel sätt. Om man inte vågar släppa någon in på livet missar man mycket! Men det är avgrunds hemskt att kännas sig lurad och utnyttjad!
  Trampa på vidare bara - hej och hå.....
  /Elisabeth W

  SvaraRadera
 4. I nöden prövas vännen sägs det. Det stämmer verkligen tycker jag. Går igenom mitt livs svåraste period just nu och de som jag trodde var mina ytliga vänner har ställt upp oerhört mycket medan de jag känt länge och trodde var mina närmaste vänner knappt hör av sig.

  SvaraRadera